הפוסט מאתמול הוכן לרגל אחת באפריל… אבל הוא לא היה לגמרי שקרי….

על אף שאני לא ממעריצי יום השקר הבינלאומי, חשבתי שזה יכול להיות רעיון טוב לכתוב פוסט משעשע לרגל אחת באפריל. אלא שבתור מנהל של דף שאמור ללמד אנשים דברים חדשים על המוח, כן רציתי שהפוסט יצליח ללמד ולסקרן, ולא רק להפציץ דברי הבל.

בהתחלה היו לי שורה של רעיונות מופרכים ומצחיקים, אבל לא מספיק מלמדים ומתונים. בסוף נזכרתי שרציתי לכתוב כבר זמן רב על התמכרות, ולאחר קצת מחשבה החלטתי שיכול להיות משעשע למדי לדמיין עכברים מתמכרים ללהיט טראשי ישן, עד כדי כך שהם לא מסוגלים לתפקד בלי לשמוע אותו, וכך נוצר הרעיון לפוסט של אתמול. אלא שמרוב שניסיתי לכתוב בצורה מדעית ורצינית, הניסוי כבר נשמע אמיתי לחלוטין, אפילו קיבלתי תגובות בהודעות פרטיות מקוראים שביקשו לינקים למאמר, ושאלו אם יש סרטונים של העכברים מאזינים ל-MMMbop!

והאמת? הפוסט הזה לא היה ממש שקרי. אמנם הניסוי הזה מעולם לא התקיים, אבל הוא לחלוטין אפשרי, וניסויים דומים כבר נערכו בעבר. אז הנה כמה עובדות חשובות נכונות מהפוסט של אתמול:

1. כאשר אנחנו מקבלים חיזוקים חיוביים מהסביבה על פעולה שעשינו, אנחנו לומדים שהיא טובה ולומדים שכדאי לבצע אותה עוד
2. האזור במוח שאחראי על התגובה הזו נקרא גרעין האקומבנס, והפרשה של החומר הכימי דופמין בגרעין הזה גורמת לו לפעול ולעודד לימוד וחיזוק של פעולה.
3. סמים אכן פועלים על גרעין האקומבנס, ואפשר לעודד התמכרות על ידי הפעלת יתר שלו.
4. חוקרים הצליחו לגרום לעכברים להתמכר ללחיצה על כפתורים שמחוברים לאלקטרודה שמפעילה את גרעין האקומבנס במוח שלהם. כלומר כאשר מבצעים פעולה מסוימת שוב ושוב ומפעילים את גרעין האקומבנס במוח, אפשר בהחלט ליצור התמכרות גם לדברים הזויים מאוד.
5. גמילה ואפקטים של “קריז” קיימים גם בקרב עכברים שעברו התמכרות לסמים.
6. השיר MMMbop הוא השיר הכי טוב בעולם, אלא מה?

מסקנה אישית אחת שלי? נראה שבאחת באפריל הבא, במקום לנסות לעבוד עליכם, אכתוב פוסט רציני על שקרים ועל המוח.

2 באפריל שמח לכולם, ויום נהדר.