במה לא האשימו את הג’ינג’ים לאורך ההיסטוריה? שהם מתקשרים עם רוחות, שאין להם נשמה או שהם מסריחים בגשם. אין ספק שלהיות חלק מאותם 1-2% באוכלוסיה בעלי השיער הכתום, מבטיח שלא יישארו אליך אדישים. יש האומרים שלהיות ג’ינג’י זה אופי, ובין אם זה נכון או לא, בשנים האחרונות מסתבר לנו שכנראה שבאמת יש הבדלים במוח של ג’ינג’ים, לפחות בנושא אחד: חישת כאב ומגע. מסתבר שג’ינג’ים מרגישים דברים בצורה מעט אחרת מכל השאר.
בראש ובראשונה ג’ינג’ים רגישים מאוד לשינויי טמפרטורה. הם מסוגלים לזהות שינויים כאלה בצורה טובה יותר משאר האוכלוסיה, אך מנגד, מגיבים יותר לכאב שקשור לטמפרטורה קיצונית (בין אם חום או קור). בנוסף, ג’ינג’ים סובלים יותר מכאבי שיניים, ומגיבים להם בחריפות רבה יותר. מחקר שפורסם לפני כעשור הראה שג’ינג’ים זקוקים בטיפולי שיניים ל-19% יותר הרדמה מהממוצע! וכשזה המצב, פלא שג’ינג’ים רבים מדווחים שהם מפחדים מטיפולי שיניים?
למרות כל זה, מחקרי המשך מראים שישנם סוגי כאב שאליהם דווקא ג’ינג’ים עמידים יותר משאר האוכלוסיה. כך למשל התגלה בין היתר שג’ינג’ים רגישים פחות לכאב ממכות חשמל, דקירות ואפילו לסוגים מסוימים של חריפות (למשל זו האופיינית לפלפל חריף).
מה הסיבה לשוני המוזר הזה? אנחנו עדיין לא יודעים. עם זאת, ישנן כמה השערות. רובן נוגעות ל”גן הג’ינג’י” המפורסם MC1R. לגן הזה יש חשיבות בקביעת הפיגמנטציה של עורנו, ומוטציה מסוימת המופיעה בו גורמת לפיגמנט בהיר ולשיער אדמדם. החלבון שמיוצר מהגן MC1R הוא קולטן, ומסתבר שבין היתר הוא בא במגע עם אנדורפינים, שכפי שציינו בשבוע שעבר, אלו משככי כאבים טבעיים שהגוף מייצר, וייתכן שהמגע השונה בין חומרים אלו לקולטן “הג’ינג’י” יוצרת רגישות שונה לסוגי כאב שונים.
הפיגמנט הבהיר שבעורם מעמיד את אוכלוסיית הג’ינג’ים בסיכון גבוה יותר לחלות בסרטן העור. אחד הגורמים הידועים לסרטן זה הוא קרינת השמש. יש חוקרים שמאמינים שהרגישות לשינויים בטמפרטורה אצל ג’ינג’ים התפתחה כמאין מנגנון הגנה שמאפשר להם להגיב ולהתמודד טוב יותר עם קרינה.
תהא הסיבה אשר תהא, אין ספק שמדובר בממצאים מעניינים. אז כתומי שיער יקרים, זקפו ראש, אמנם קיום הנשמה שלכם מוטל בספק, אך מצד שני, מסתבר שאתם באמת מיוחדים, ולא רק בזכות הפיגמנטציה שלכם.