חמישים שנה לגילויה של לוסי – סיפורו של השלד המפורסם בעולם
פוסט מיוחד לרגל חגיגות היובל לגילויה של לוסי, היא לא אדם, לא קוף, היא בין לבין. שלב אחד בדרך הפתלתלה. מה הסיפור שלה? וכיצד היא הפתיעה אותנו? האם היא השתמשה בכלים והייתה חברתית למרות מוחה הקטן?
פרסמתי מאמר מדעי חדש שמנסה להסביר למה לאדם יש מוח גדול כל כך
אני מדבר פה די הרבה על מחקרים של אחרים, והגיע הזמן שאדבר על המדע שאני עושה, בפרט כשמדובר על מחקר שהתפרסם בכתב העת המדעי החשוב ביותר בעולם האבולוציה ומנסה לענות על אחת השאלות החשובות בתולדות האדם
בינה מלאכותית שאבה הרבה השראה מהדרך שבה המוח פועל, ועד היום רוב האלגוריתמים המוכרים בתחום מבוססים על רעיונות ממדעי המוח. איך הכל התחיל? וכיצד זה הסתיים בפרס נובל?
רבים מאמינים שעמוק בתוכנו חבוי איזשהו מוח זוחלי ששולט בנו בלי שנשים לב, ואחראי לכל ההתנהגויות החייתיות שלנו. זה לא נכון, והסתכלות פשוטה על עולם החי תלמד אותנו למה.
זו בסך הכל מולקולה קטנטנה, אבל היא משפיעה ומבקרת את התהליכים החשובים ביותר בגוף, ופגיעה בה מקושרת למחלות רבות בהן סרטן ורוב מחלות המוח. מהי המיקרו-RNA, והאם היא יכולה להיות כלי טיפולי עתידי?
אחת ולתמיד: למה לנשים קר יותר ולגברים חם יותר, ומה המדע יודע להגיד על כך?
על הנושא הזה רצים המון ספוקלציות וקליקבייטים ברשת, אז הגיע הזמן לפוסט מדעי ומגובה מחקרים שיסביר אחת ולתמיד מדוע נשים נוטות להיות רגישות לקור יותר (גם אם ממש לא תמיד).
הטיפול הראשון להפרעה פוסט טראומטית באמצעות MDMA לא אושר, מה אפשר ללמוד מזה?
חברת התרופות ליקוס עבדה על טיפול חדש שמבוסס על MDMA עבור הפרעה פוסט טראומטית, אבל לאחר ניסויים קליניים, הטיפול לא אושר על ידי ה-FDA, למה? ומה תרופות חדשות שמבוססות על חומרים פסיכואקטיביים יכולות ללמוד מכך?
אפיגנטיקה הפכה להיות מילת באזז בשנים האחרונות, אבל כשמסתכלים על הפוטנציאל שלה בחקר האבולוציה, מגלים שהיא יכולה ללמד אותנו הרבה דברים שעד היום לא יכולנו לדעת על עברנו.